سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خصوصیات زبان پایتون و جنگو

چرا زبان پایتون؟

 مدت زمان مطالعه :13دقیقه
 

در این مقاله می‌خواهیم دلیل انتخاب زبان پایتون و جنگو را به شما نشان دهیم. در اینکه پایتون جزو بهترین زبان های برنامه نویسی دنیا هست هیچ شکی نیست. این زبان توانسته در پنج سال متوالی بین سال های 2011 تا 2016  جایگاه اول محبوب ترین زبان برنامه نویسی جهان را کسب کند. در ادامه‌ی این مقاله 10 مورد از ویژگی های این زبان و همچنین فریم ورک جنگو را با هم بررسی خواهیم کرد.

خوانش راحت و بهره وری بسیار بالای این زبان باعث شده که توسعه دهنده های زیادی به این زبان رو بیاورند، خصوصا زمانی که با زبان های دیگر برنامه نویسی نظیر جاوا، پی اچ پی یا سی پلاس پلاس قیاس شود.
البته که این زبان قدیمی است و در دهه ی 80 میلادی چشم به جهان گشوده است اما این قدمت باعث نخواهد شد که شما فکر کنید از کار افتاده شده است، برعکس، اگر چیزی این همه سال کار کرده باشد و به خوبی هم پاسخگوی نیازهای شما بوده باشد باید آن را نگه داشت، خصوصا زمانی که پایتون راه های زیادی پیش پای شما می گذارد تا آن را بهبود ببخشید.
در واقع بستگی به نوع نگاه شما هم دارد، ماندگاری در حالت کلی خوب است و اگر سیستمی این ویژگی ها را داشت می توان گفت که آن سیستم پایدار و قابل اعتماد است.
اگر شما هم مانند خیلی های دیگر برنامه نویسی را با جاوا، سی یا پرل شروع کرده باشید، برای یادگیری پایتون خیلی به زحمت نخواهید افتاد. چرا؟ چون یکی از عمده ترین دلایلی که کاربران این زبان را انتخاب می کنند، سهولت در یادگیری آن است.
اگر شما می خواهید یک شرکت تاسیس کنید و یا به دنبال زبانی هستید که با آن بتوانید در جایی مشغول به کار شوید، پایتون می تواند برای رسیدن به بهترین موقعیت ها، شما را بالا بکشد.

حالا وقت این است که خصوصیات زبان پایتون را به صورت موردی بررسی کنیم:

ویژگی های پایتون
 
  • 1. پایتون آسان است:

برای اثبات این حرف از برنامه نویسان حرفه ای بپرسید که یادگیری چه زبان برنامه نویسی ای برای آن ها راحت تر بوده و مطمئن هستم که بیشتر آن ها خواهند گفت پایتون.
این یک واقعیت است که پایتون طوری طراحی شده که گویی مناسب تازه کارها است. مثل ریاضی دبستان خیلی آسان فهمیده می شود و می توانید به همان آسانی هم در طول یک روز به دیگری این زبان را آموزش دهید.
کسانی که کدنویسی را بلد نیستند احتمالا این را به راحتی می فهمند:

Print Hello world

محیط پایتون به گونه ایست که در یک ترکیب فضای سفید و عبارات رایج باعث می شود از بسیاری اضافات و دوباره نویسی ها کم شود، همین امر برای شما این امکان را فراهم می کند که با نوشتن کدهای کمتر کارهای بیشتری نسبت به زبان جاوا و سی پلاس پلاس انجام دهید.

http://www.learnpython.org/en/Hello,_World!

توسعه اصلا کار آسانی نیست بنابراین چرا زبانی را انتخاب نکنید که به راحتی هر چه تمام تر می توانید آن را یاد بگیرید؟
نکته حرفه ای: اگر به مرحله ای رسیدید که فکر می کنید پایتون را به خوبی یاد گرفته اید، بازهم عمیق تر شوید. تا می توانید کتابخانه های مختلف را یاد بگیرید و استفاده کنید و برای بهتر شدن بازار کارتان شاید بهتر باشد جنگو را هم یاد بگیرید.

  • 2. پایتون به شما این اجازه را می دهد که با کدهای کمتر، کارهای بیشتری را انجام دهید:

پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید. با تمرین، شما می توانید به راحتی یک بازی ساده را حداکثر در دو روز بسازید(با در نظر گرفتن اینکه شما هیچ چیزی از برنامه نویسی نمی دانید)
دلیل دیگری که این زبان را برای تازه کارها جذاب می کند خوانایی و کارایی بالای آن است. شاید بهترین مثالی که در این باره می توان زد همان پروژه ی ((هلو ورد)) است. سادگی پایتون مثل یک کلید است، کلید انجام کارهای بیشتر با پایتون و خطوط کد کمتر.

  • 3. پایتون سکویی ست برای پرش به سوی یادگیری زبان های برنامه نویسی دیگر:

شروع با پایتون برای توسعه دهندگانی که تازه وارد دنیای برنامه نویسی شده اند سکوی پرش بسیار خوبی است. کلاس شیءگرایی پایتون با زبان های دیگر مانند پرل، جاوا اسکریپت، روبی و سی شارپ کاملا سازگار است. این بدین معناست زمانی که شما بر پایتون تسلط پیدا کردید علاوه بر اینکه دیگر زبان هایی که بر پایه ی کلاس های مشابه پایتون هستند را هم یاد گرفته اید، به شما این امکان مهم را می دهد که بر روی این نقاط اشتراک تمرکز کنید و کارهای بزرگتری را انجام دهید.

  • 4. سخت است با پایتون خراب کاری کنید!

مشخصات پایتون
 

علاوه بر اینکه پایتون زیباست( در عین ساده گی اش) قوانین سفت و سختی دارد که این زبان بر آن ها بنا شده است.
این اصول شامل:

  • خوانا بودن مهم است!
  • کمتر، بیشتر است(هرچه خلاصه تر بنویسین بهتر است)
  • پیچیده خوب است، اما مشکل نباشد.
  • صراحت بهتر از غیر مسقیم گویی است!
  • این اصول که با نام ((اصول مقدس پایتون)) شناخته شده اند، توسط "تیم پیترز" نوشته و ملهم از سخنان بنیان گذار و خالق پایتون یعنی "ون راسوم" است.
  • اصول مقدس پایتون که در پایین آمده است بیشتر شبیه به یک شعر است تا راهنمای برنامه نویسی:
  • زیبایی بهتر از زشتی است.
  • صراحت بهتر از غیر مستقیم گویی است.
  • ساده بهتر از پیچیده است.
  • پیچیده بهتر از درهم برهم است.
  • مستقیم بهتر از تو در تو است.
  • پراکنده بهتر از متراکم است.
  • خوانا بودن مهم است.
  • موارد خاص به اندازه ای خاص نیستند که بخاطرشان قواعد شکسته شوند.
  • کاربردی بودن، خلوص را شکست می دهد.
  • خطاها نباید هرگز مخفیانه بگذرند، تاجایی که صراحت سکوت کند.
  • در مقابل ابهام، وسوسه ی حدس زدن را پس بزنید.
  • باید یک راه(و ترجیحا فقط یک راه) مشخص برای انجام کار باشد.
  • اکنون بهتر از هرگز است.
  • همچنین هرگز غالبا بهتر از همین الان است.
  • اگر توضیح پیاده سازی چیزی سخت است، ایده خوب نیست.
  • اگر توضیح پیاده سازی آن چیز آسان است، ممکن است که ایده اش خوب باشد.
  • کپسوله سازی آیتم ها یک ایده ی فوق العاده است، تا می توانید از این قبیل کارها انجام بدهید.
  • با این راهنمایی ها، سخت است که به اشتباه بیوفتید.
  • 5. پایتون برای ساختن نمونه های اولیه عالی است:

پایتون برای نمونه های تولیه
 

همین ویژگی پایتون که به شما اجازه می دهد کارهای بیشتری را با کدهای کمتری انجام دهید در نهایت موجب می شود شما بتوانید نمونه های اولیه و ایده هایتان را سریعتر بسازید.
ایده پردازی در توسعه ی وب می تواند منجر به ساخت نمونه های اولیه ای شود که نرخ سرعت بالایی داشته باشند. سرعت بالا یعنی صرفه جویی در زمان و هزینه و در نهایت کسب رضایت کاربران.

  • 6. پایتون و جنگو در زمینه ی فناوری مالی فوق العاده کاربرد دارند:

تا به حال فناوری مالی را نشنیده اید؟ تعریف خلاصه ای از این اصطلاح را در ادامه بخوانید:
فین تک یا فناوری مالی ترکیبی از خدمات مالی و اپلیکیشن های نوآورانه بر پایه‌ی تکنولوژی های روز و موجود است که حاصل تلاش برای ارائه راهکارهای جایگزین بهتر و کارآمدتر برای شکل سنتی پرداخت ها و سیستم های بانکی فرسوده است. به طور ساده، این یک راهکار جدید برای تلفیق پول و فناوری است.
این مفهوم از آنجایی مهم است که اگر بخواهید در سازمانی مشغول به کار شوید به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
شاید با خودتان بگویید این مفهموم به چه کار یک برنامه نویس می آید؟ من که بانکدار یا تحلیل گر اقتصادی نیستم. به بیان بهتر، صنعت فین تک(فناوری مالی) یکی از مهمترین نقش ها را در افزایش بازار کار برنامه نویسان پایتون بازی می کند.
بر اساس آمارها پایتون سریعترین نرخ رشد را در میان تمامی زبان‌ها در فین تک از آن خود کرده است که این یعنی پایتون از رقبای دیرینه ی خود: سی پلاس پلاس، پی اچ پی و آی او اس پیش افتاده و توانسته مقام محبوب ترین زبان برنامه نویسی را در سال 2016 کسب کند.

بر اساس گزارشی از ای فایننشال کریرز یو کی:

“شاخص ها نشان می دهند که در حال حاضر بورس بازار برنامه نویسان معطوف به توسعه دهندگان پایتون هست که می توانند سیستم های جایگزین را برای بانک ها و صندوق های پوشش ریسک طراحی کنند”
پایتون در حال سنگفرش کردن راه پیشرفت فین تکی است که خودش آینده ی جهان داد و ستد است.

پایتون و جنگو
 

7. پایتون منعطف است!

چندین ورژن پایتون در تعامل با زبان های دیگر را می توانید در ادامه بخوانید:

  • سی پایتون، ورژنی که با سی پیاده سازی می شود.
  • جی پایتون، پیاده سازی پایتون با جاوا
  • آیرون پایتون، برای انطباق با دات نت و سی شارپ طراحی شده است.
  • پای آبجکتیو سی، پایتون با جعبه ابزار آبجکتیو سی نوشته شده باشد.
  • روبی پایتون، پایتون با روبی تلفیق شده است.

این میزان انعطاف پایتون باعث می شود که شما هر سناریو ای را بتوانید طراحی کنید.

  • 8. پایتون منابع بسیاری دارد!

با توجه به تجربه هایی که به عنوان یک توسعه دهنده ی پایتون دارم مطمئنم که تقریبا غیر ممکن است با وجود منابع زیادی که پایتون در اختیارتان قرار میدهد و دائما در حال بروز شدن هستند شما دچار روزمره گی شده ویا لحظه ای کارتان لنگ بماند.
این زبان علاوه بر منابع زیاد و بروز، کتابخانه های گسترده ای نیز درون خود دارد، همین ویژگی است که سبب شده برنامه های زیادی با پایتون نوشته شوند.
پایتون علاوه بر تمامی موارد بالا برای اینکه سنگ تمام بگذارد در درون خود فریم ورک واحد آزمایش را هم تدارک دیده تا شما به کمک آن این اطمینان را کسب کنید که کدهایی که نوشته اید، همانطور کار کنند که انتظار دارید.

  • 9. فریم ورک های قدرتمندی در پایتون انتظارتان را می کشند!

پایتون به دلیل انعطاف بسیار زیادی که دارد توانسته محیط های برنامه نویسی و فریم ورک های زیادی را به خود اختصاص دهد که به تولید سریع و آسان یک اپلیکیشن ختم می شود.
بعنوان مثال، طراحان وب می توانند به راحتی میان فرم ورک های مختلف مانند جنگو یا فلسک جابه جا شوند تا تمرکزشان از روی پروژه شان برداشته نشود.
این بدین معناست که فریم ورک ها و محیط های مختلف برنامه نویسی پایتون به طراحان وب اجازه تولید بیشتری را به نسبت کار با دیگر زبان ها می دهد. توجه داشته باشید که برای ساخت اپلیکیشن های مختلف این فاکتور بسیار حیاتی است. جنگو محبوب ترین فریم ورک پایتون است و بعد از آن فلسک و پایرامید دیگر فریم ورک های محبوب پایتون هستند.  دیگر فریم ورک های پایتون شامل زوپ2 ، گروک، وب توو پای و توربو گیرز است.

  • 10. جنگو ، یکی از فریم ورک های درجه یک پایتون، واقعا شگفت انگیز است!

احتمالا بیشترین دلیل یادگیری پایتون، یادگیری استفاده از جنگو است. این فریم ورک به شما اجازه می دهد دامنه و کلاس های کد را مدل سازی کنید.

نتیجه گیری :

سهولت ساخت تمپلیت های جنگو، یا استفاده از تمپلیت های آماده ای که در خود دارد، کار ساخت اپلیکیشن ها را بسیار آسان و سریع می کند. بنابراین هیچ جای تعجبی نیست که چرا باید سایت ها و سرویس هایی مانند نیویورک تایمز، گاردین، پینترست و اینستاگرام با جنگو طراحی شده باشند.
جنگو، به عنوان یک فریم ورک اوپن سورس، توسط جامعه کاربران فعال خود به خوبی پشتیبانی می شود و دائما منابع خود را از این طریق بروز می کند. برای آشنایی با 10 مورد دیگر از ادامه ی مشخصات این زبان و دلایل بیشتری برای یادگیری آن قسمت دوم این مقاله رو که به زودی منتشر می شود را مطالعه فرمایید.